Boek nu online een huurcamper bij Campers Brabant voor de maand juni, juli of augustus en ontvang direct 5% korting op de weekprijs!

Bekijk hier onze meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact op.

Algemeen

Welke camper is het meest geschikt voor ons?
Op onze verhuurpagina kunt u eerst bekijken welke campers nog beschikbaar zijn tijdens uw vakantiedata. Verder ziet u ook het aantal zitplaatsen met veiligheidsriem en het aantal slaapplaatsen conform uw gezinssamenstelling. Daarna is het een kwestie van smaak en camper layout. Mocht u twijfelen kunt u telefonisch contact met ons opnemen of mailen
Kan ik vooraf de camper komen bekijken?
Ja, dit is uiteraard mogelijk mits de camper niet verhuurd is. Graag vooraf even bellen, zodat wij een bezichtiging kunnen inplannen aangezien wij niet altijd aanwezig zijn.
Kan ik bij het huren van een camper mijn auto achterlaten op het terrein van Campers Brabant?

Ja dit kan, valet parking is bij Campers Brabant gratis wanneer u een camper huurt bij ons. Het achterlaten van de auto tijdens uw huurperiode op onze locatie is voor eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige gevolgen die het parkeren van het voertuig met zich meebrengt.

Zit er een fietsendrager op de camper en is deze te demonteren?

Alle campers zijn voorzien van een fietsendrager, deze zijn niet te demonteren.

Ik maak met de camper gebruik van een ferry/veerboot, welke afmetingen kan ik doorgeven?

Bij elke camper kunt u op de pagina van de camper onder het kopje specificaties de afmetingen vinden van de camper. Deze afmetingen zijn puur de afmetingen van de camper en zijn exclusief fietsendrager. Wanneer de camper over een fietsendrager beschikt dient u deze er nog bij op te tellen wanneer de rederij uitgaat van de afmetingen van de camper inclusief fietsendrager. 

Ik ga naar oostenrijk met de camper, moet ik een GO-Box aanschaffen?

Ja, campers met een toegestane maximummassa (te vinden op het kentekenbewijs) van meer dan 3500 kg moeten op de tolwegen uitgerust zijn met een GO-Box. Met de GO-Box wordt op de tolweg automatisch betaald per gereden kilometer. Het gewone vignet geldt niet voor deze gewichtsklasse. De gewichtsgrens heeft alleen betrekking op het trekkend voertuig, niet op een eventuele caravan of aanhangwagen. Met de GO-Box wordt op de tolweg automatisch betaald per gereden kilometer.

Waar koop ik een GO-Box?

De GO-Box is onder meer verkrijgbaar en op te laden bij bepaalde tankstations aan de tolwegen in Oostenrijk en in buurlanden dicht bij de Oostenrijkse grens. Een pictogram (het woord GO op een blauw vlak) geeft op borden aan bij welk tankstation de GO-Box verkrijgbaar is.

Zie voor deze verkooppunten asfinag.at (klik op 'GO toll') en voor een overzicht van GO-tankstations asfinag.at/maut-vignette. Lever na het verkrijgen van de GO-box (bij emissieklasse EURO IV en hoger) tijdig de bewijsstukken aan ASFINAG. 

Waar plaats ik een GO-Box?

De GO-Box moet achter de voorruit worden bevestigd. Het verschuldigde bedrag wordt automatisch van het tegoed afgeschreven bij het passeren van een tolstation. Gaat er iets mis, betaal dan achteraf. Zie go-maut.at.

Kosten & Betaalregeling

Wanneer moet ik betalen?

Uw reserveringsaanvraag wordt door ons gecheckt en na beschikbaarheid sturen wij u een email confirmatie en dient de huurder per omgaande 20% van de totale huursom te betalen, zodat wij de camper definitief voor u reserveren.

Restant van totale huursom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de huurperiode op onze rekening te staan. Mocht de aanvraag en confirmatie binnen 6 weken van aanvang huurperiode tot stand komen dan dient totale huursom per omgaande te worden voldaan.

De waarborgsom zijnde €1.000,– euro dient overgemaakt en zichtbaar te zijn op ons rekeningnummer bij aanvang huurperiode.

 Campers Brabant rekent éénmalig schoonmaakkosten buitenkant camper € 95,–euro. (huurder hoeft de buitenkant niet schoon te maken) Zie: Algemene huurvoorwaarden

Brandstof- toilet- en gas kosten

De camper wordt door verhuurder met een volle brandstoftank geleverd en door huurder ook met volle brandstoftank weer ingeleverd. Al onze campers gebruiken Diesel B7 (Geen BIO DIESEL)

Verhuurder levert ook een volle gasfles en vloeistof voor chemisch toilet, wat bij normaal gebruik voldoende is voor de gehele huurperiode. Eventueel kunt u desgewenst een extra gasfles bijboeken.

Hoeveel vrije kilometers zitten er binnen de huurprijs inbegrepen?

1500 vrije kilometers per week zijn in de huurprijs inbegrepen. Extra kilometers a € 0,35 per kilometer. Bij drie aaneengesloten weken huur is de camper kilometer vrij.

Hoeveel borg moet ik betalen?

De waarborgsom van € 1.000,– dient een paar dagen voor de reisdatum te worden overgemaakt op ons bankrekeningnummer, en moet zichtbaar zijn op onze bankrekening als de verhuurperiode begint en u de camper komt ophalen.

Mits er geen schade is aan de camper en er geen verzekeraar is ingeschakeld i.v.m. ongeval, zullen wij de borg binnen 7 werkdagen retourneren.

Afkoop eigen risico: U kunt ook direct met de verzekeraar voor enkele euro’s per dag uw eigen risico afkopen. U betaald nog steeds vooraf de borg aan ons, maar bij eventuele schade en inhouding van gehele of gedeeltelijke borg, kunt u dit bij uw verzekering claimen.

Huur- en annuleringsvoorwaarden

Wat zijn de wisseldagen van de campers?

De huurperiode begint op vrijdag of zaterdag na afspraak tussen 11.00am/13:00pm en eindigt op donderdag of vrijdag voor 14.00pm. De wisseldag is afhankelijk van de gekozen camper. Wij mailen u met de exacte ophaaltijd en plannen genoeg tijd in om u goed voor te bereiden op uw campervakantie. Wenst u de camper in te leveren tussen 14.00 en 16.00 uur? Dan kunt u deze optie bijboeken bij uw reservering.

U begint uw campervakantie rustig op de vrijdagochtend of zaterdagochtend en u hebt de gehele middag om te laden en te rijden. Tevens bij het terugbrengen op de donderdag of vrijdag hebt u alle tijd om de camper leeg, schoon en volgetankt te retourneren. Mocht de camper eventueel eerder terugkomen van vorige verhuurder en u graag wat eerder wil vertrekken dan is dat geen probleem. We proberen altijd met uw vakantiewensen rekening te houden.

Campers met vertrek gepland op vrijdagochtend:

Sun Living SL70-B Automaat (Lengte bed + Hefbed)

Sun Living C65SL (Lengte bed)

Sun Driver T695 Automaat (Queensbed + Hefbed)

Sun Living Sl75-A (Lengte bed + Hefbed)

Campers met vertrek gepland op zaterdagochtend:

Giottiline Siena 385B (Lengte bed + Hefbed)

Sun Living V65SL (Lengte bed + Hangbed)

Sun Living Sl75-B (Lengte bed + Hefbed)

Sun Living Sl75-C (Lengte bed + Hefbed)

Sun Driver T760 (Stapelbed + Hefbed)

Wat zijn de minimale eisen om een camper te huren?

Om onze nieuwste modellen campers te huren dient de bestuurder minimaal 23 jaar te zijn en min. 3 jaar in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B en geldig paspoort. Wij controleren deze documenten met officiële instanties. (zie privacy beleid) Minimale huurperiode is 7 dagen. Korte termijn en weekenden geen verhuur mogelijk De bestuurder dient bij het gebruik van de camper alle instructies die door Campers Brabant zijn verstrekt op te volgen en de algemene verhuurvoorwaarden te lezen en respecteren.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Annulering dient altijd telefonisch of via e-mail te geschieden en u dient altijd van ons een ontvangstbevestiging/confirmatie te ontvangen. De datum op onze confirmatie geld als datum van annulering.

Wij raden u altijd aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten om financiële risico’s te vermijden. Dit kunt u direct op onze website via Allianz verzekeringen regelen. (verzekering nu afsluiten)

Annuleringskosten:
a. bij annulering 15 weken of langer voor aanvang van de huurperiode, bedragen de annuleringskosten 25% van de huursom.
b. bij annulering 10 weken of langer en korter dan 15 weken voor aanvang van de huurperiode, bedragen de annuleringskosten 60% van de huursom.
c. bij annulering korter dan 10 weken voor aanvang van de huurperiode bedragen de annuleringskosten 100% van de huursom .

Zie ook onze algemene huurvoorwaarden

Is een huisdier toegestaan in de camper?

Huisdieren zijn absoluut niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Campers Brabant. Graag even telefonisch contact opnemen mocht u graag een klein huisdiertje willen meenemen. Wij bekijken dan welke camper wij eventueel ter beschikking hebben. Dit i.v.m. allergieën van andere klanten na u.

Mag ik roken in de camper?

Roken in de camper is absoluut niet toegestaan. De camper word ook verhuurd aan niet-rokers, dus graag respect voor anderen. We hanteren een boete van 500 euro. Zie algemene voorwaarden.

Hoe gaat Campers Brabant om met verkeersboetes?

Verkeersboete(s) worden na ontvangst in rekening gebracht bij huurder. De huurder zal het verschuldigde bedrag overmaken naar Campers Brabant en Campers Brabant betaalt deze aan de instantie. Campers Brabant rekent voor het verwerken van een verkeersboete € 25,– administratie kosten per ontvangen verkeersboete.

Hoe zit het met de schoonmaak & retourneren van de camper?

U dient de camper in dezelfde staat terug te brengen als dat u deze heeft ontvangen. Dit houd in afleveren met volle brandstoftank, lege schoonwatertank, lege vuilwatertank, lege en schone toilet, lege en schone koelkast, vaat gewassen en de camper van binnen volledig schoongemaakt, gereinigd en geveegd. De binnenkant schoonmaak van de camper kunt u eventueel afkopen bij uw boeking en door Campers Brabant laten doen.

Wij hanteren vaste tarieven voor het niet nakomen hiervan. Zie onze verhuur voorwaarden. De buitenkant van de camper wordt door de verhuurder uitgevoerd met speciale apparatuur en de kosten hiervoor a Euro 95,= zijn al bij verhuur in rekening gebracht. Dit geeft tevens de garantie dat volgende huurder geen beschadigingen heeft die wij over het hoofd hebben gezien.

Moet ik zelf een annuleringsverzekering en reisverzekering afsluiten?

Wij adviseren u om altijd zelf een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Campers Brabant is niet aansprakelijk voor onverwachte reis- of annuleringskosten. Wij raden u aan om een dergelijke verzekering af te sluiten bij uw eigen verzekeraar.

Instructies

Krijg ik instructies en uitleg bij het ophalen van de camper?

Ja u krijgt een uitgebreike uitleg over de camper. Reserveer voor het ophalen en de uitleg over de camper ongeveer 60 minuten.

Zijn er video instructies beschikbaar van de campers?

Van sommige campers hebben wij video instructies beschikbaar. Deze kunt u vinden via video.campersbrabant.nl.